Het begon allemaal in 1972 met de opening door de Twee Pinten, het bekende carnavalsduo (o.a. bekend van het lied ‘Bloemetjesgordijn’) uit ’s-Hertogenbosch met als geestelijk vader Wim Kersten. Vader Dirk en moeder Nel Top openden in dat jaar hun Wimpy-restaurant. Daarmee deed fast food haar intrede in de regio Den Bosch. In het voormalig Brabants-Dagblad-gebouw, een monumentaal gebouw aan de Markt 42 hartje stad, begonnen zij hun horeca-avontuur. Het werd een successtory; de Wimpy-vestiging schoot al gauw wortel in de voedzame Bossche grond en binnen de kortst mogelijke tijd groeide het uit tot dé ontmoetingsplek van Den Bosch centrum.

Toen tien jaar later de overeenkomst met de Wimpy-franchisegever verliep, besloot het ouderpaar om de vestiging onder eigen naam te gaan exploiteren en wijzigde de naam in Top Corner. De naam was een verwijzing naar de hoek aan de markt alwaar de familie Top het fast food-restaurant runde. Het was daaraan voorafgaand al een familiebedrijf geworden; de kinderen van het paar waren in die tijd al in meerdere of mindere mate actief binnen de muren van het restaurant.

Uiteindelijk namen zonen Maas-Jan en Dirk-Jan het restaurant over en veranderden langere tijd later de naam in Brasserie Top. Een naam die recht deed en doet aan de opgewaardeerde dienstverlening. In de loop der jaren wijzigden het in – en exterieur in kleine stappen. De kinderen van deze gebroeders werden ook al actief binnen het familiebedrijf. Begin 2016 deed zich in het restaurant een brand voor. Het betrof puur materiële schade die bij het herstel reden gaf tot een complete metamorfose van de inrichting. Het restaurant kreeg tegelijkertijd een verdere modernisering, en was daarmee gereed voor weer een nieuwe fase in haar bestaan. Dirk-Jan’s dochter Kiki heeft in het huidig restaurant de dagelijkse leiding.

U kunt bij Brasserie Top volop genieten van een heerlijk hapje en drankje. U zult er beslist het lekkerste moment van de dag ervaren; binnen of buiten op het verwarmde terras. Voor het restaurant is er overduidelijk een nieuw tijdperk aangebroken. De Brasserie bevat een frisse, moderne stijl en heeft plaats genoeg voor de echte levensgenieters!